Huis kopen Hongarije

Te koop: Renovatie huis in de Stierenvallei, Hongarije

Voor vakanties…

Het onroerend goed heeft talloze mogelijkheden. Woonhuis, riant vakantiehuis, theehuis, kringloop…

Droomt u van een eigen Bed and Breakfast in het buitenland…? Of juist een plek om tijdens vakanties helemaal tot uzelf te komen. Alles is mogelijk!

Op het perceel zijn naast het hoofdgebouw, een stal, carport en een wijnhuis met twee wijnkelers. Het hoofdgebouw staat in de breedte van het perceel, waardoor daarachter veel privacy is. De veranda biedt in de zomer heerlijke verkoeling. Gezien de locatie blijft het een fascinerende plaats voor toekomstige vakantiegangers.

Voorgeschiedenis
Voor de omgeving kent het onroerend goed een mooie geschiedenis. Vroeger was het een dorpscafé. Een plaats waar men na een dag hard werken een Hongaarse jenever (palinka) kwam drinken en bij praten. Het was namelijk het dorpscafé met daarnaast de woning van de eigenaar. Het onroerend goed is toe aan nieuwe bestemming.

bed-and-breakfast-hongarije-huis veranda-van-het-hongaarse-huis

Rustig maar toch overal dichtbij
Het huis staat aan de doorgaande weg van Dombóvár naar Komló, waarbij de auto’s die per uur voorbij komen gemakkelijk op één hand te tellen zijn. Links van het huis is nog een tweede verharde weg die hoofdzakelijk door bestemmingsverkeer van staatsbosbeheer gebruikt wordt. Deze kronkelt zich op ontspannen wijze door het natuurgebied. Onderweg van de route zijn er mooie panorama’s over de vismeren en het dorp Alsómocsolád. Rechts van het huis is een onverhard bospad, die zich net als de vele andere bospaden een weg door de bossen van de Mecsek kronkelt.

De geasfalteerde bosweg van links van het huis eindigt bij het treinstation van Alsómocsolád. Vroeger werd de treinlijn van Dombóvár naar Bátaszék, waar dit treinstation onderdeel van is, intensief gebruikt door de arbeiders uit de regio. Momenteel is het een klein boemeltreintje waarmee toeristen een tochtje maken om te genieten van een rit door het prachtige natuurgebied. Het treintje doorkruist de Mecsek en doet alle dorpen in de door Nederlanders en Belgen geliefde regio aan.

Vanaf het boshuis kunt u ook de andere richting naar Dombóvár rijden en op het zelfde treintje stappen bij het zeven minuten verderop gelegen Vásárosdombó. Daar is een dorpshuis, twee buurtsupers en tabakzaak. Ook is er een bank, dokterspost en postkantoor. Hier kunt u praktisch alles regelen. Vásárosdombó staat vooral bekend om zijn grote wegrestaurant met talloze heerlijke gerechten. Zij kunnen gratis bezorgen bij het boshuis, waardoor u of uw gasten niet de deur uit hoeven of als u geen zin heeft om te koken. Een paar kilometer verderop van Vásárosdombó ligt het rustige stadje Sásd met speciaalzaken, waaronder een bouwmarkt, tuinwinkel, bakkers en eethuisjes. Er is een typisch Hongaars snackbarretje waar oliebol-pannenkoeken (lángos) en kruidenworsten (kolbász) gereserveerd worden.

stal-naast-huis hongaars-wijnhuis

Slechts een kwartier van de grotere winkels
Vanaf het boshuis is dertien kilometer verderop de winkelstad Komló en twintig kilometer verderop de winkelstad Dombóvár. In Komló en Dombóvár zijn de grote supermarkten Lidl, Penny, en Tesco te vinden. Beide winkelsteden hebben een kuuroord, thermaalbad en mogelijkheden voor dagjes uit. In Dombóvár zijn meerdere gezellige restaurantjes, banketbakkers, koffiehuizen en speciaalzaken. Nu staat Komló minder bekend als gezellige winkelstad, al heeft de oude mijnwerkersstad veel verrassende bezienswaardigheden en winkelvoorzieningen. Ook zijn er diverse koffiehuizen met heerlijk banket en ambachtelijk gemaakt schep-ijs, waar de Hongaarse koffiehuizen zo bekend om staan. De huidige eigenaar van het boshuis laat u graag alle bijzonderheden van deze regio zien.

De provincie-hoofdstad van de Baranya is de studentenstad Pécs, welke slechts een half uur rijden van het boshuis is. Pécs is de oudste universiteitsstad van Hongarije met een gezellig stadscentrum, veel toeristische bezienswaardigheden, een gezellige zondagsmarkt, meerdere gezellige winkelcentra en diverse restaurants en cafees. In Pécs zijn diverse grote supermarkten diverse bouwmarkten, meubelwinkels en grote speciaalzaken.

wijnkelders-mecsek wijnhuizen-hongarije

U en uw gasten hoeven zich niet te vervelen
Een creatieve ondernemer met gevoel voor toerisme zal in de directe omgeving van het boshuis talloze mogelijkheden zien om zijn gasten en vakantiegangers van buitenaf te vermaken. In samenwerking met andere uitbaters van vakantie accommodaties in de omgeving zijn er leuke activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld Jeep of quad safari’s door de bossen, arrangementen voor jagers of vogelspotters, of weekenden voor geo-caching. De vallei heeft bronnetjes en een rijke flora en fauna die aanleiding kunnen zijn voor boswandelingen of verkenningstochten voor paard- of quadrijders. Ook voor motorrijders en mountainbikers is het een prachtige omgeving om te ontdekken of te doorkruisen. Op het perceel zelf zijn een wijnhuis en twee wijnkelders die aanleiding kunnen geven voor gezellige zomeravonden. In de moestuin zijn eenvoudig opnieuw wijngaarden aan te leggen. De huidige eigenaar heeft er belang bij dat er leuke activiteiten in deze omgeving georganiseerd gaan worden en helpt u desgewenst graag om deze activiteiten tot een succes te maken.

Droomlocatie voor jagers, vogelspotters en natuurliefhebbers

Het boshuis als Bed and Breakfast of vakantiehuis
Het huis heeft recentelijk een nieuw dak gekregen en kan verder naar eigen smaak gerenoveerd worden. Wanneer de bovenverdieping verder bewoonbaar gemaakt wordt, zouden daar enkele riante studio’s gerealiseerd worden. De oude stal biedt ook mogelijkheden voor het realiseren van een extra gastenverblijf.

De enige buren zijn de medewerkers van staatsbosbeheer en de bomen. De eersten houden een oogje in het zeil bij uw afwezigheid.

De prijs van het onroerend goed: 22.500,- euro k.k.

Lees verder:

Het onroerend goed
Koopprocedure
Maak vandaag nog een bezichtigingsafspraak met de eigenaar:

E-mailadres: huistekoophongarije@gmail.com
Nederlands telefoonnummer: +31-655588869
Hongaars telefoonnummer: +36-209616646

Verder Bericht

© 2019 Huis kopen Hongarije

WELKOM IN DE STIERENVALLEI