Huis kopen Hongarije

Te koop: Renovatie huis in de Stierenvallei, Hongarije

Welkom in de Stierenvallei

Tekst uit ‘Most Magyarul’ Hongarije Magazine, voorjaar 2017 (nummer 78):

De regio Mecsek is een geliefde regio voor Nederlanders en Belgen om voor vakantie of om als pensionado neer te strijken. Dit komt door de prachtige natuurlijke omgeving, het aangename klimaat en de gunstige prijzen van de horeca en het aangeboden vastgoed. Nog onontdekt door Nederlandse en Belgische toeristen en huizenjagers is de Stierenvallei, het groene hart van de Mecsek.

Stierenvallei Hongarije Hongaars onroerend goed

De Stierenvallei ofwel Bikádi-völgy ligt midden in het hart van het Mecsek-gebergte. Het is een mooie vallei die kronkelt van even ten noorden van de oude mijnwerkersstad Komló tot een kilometer ten zuiden van het plattelandsdorp Kisvaszar. De vallei is een paradijs voor jagers en vogelaars en ook voor de wandelaar is er van alles te ontdekken. Vanuit de waterbron van Tibor en Gábor stroomt een klein watertje tot aan het noordelijke puntje van de vallei, een verbastering van een Duits en een Hongaars woord: kis Wasser, klein water.

Voor de natuurliefhebber is de Stierenvallei een droom die uitkomt. De flora en fauna zo uniek voor de Mecsek komen hier volop tot uiting. Het is dan ook niet vreemd dat de beter bedeelden uit de omgeving van Pécs er zijn neergestreken. Aan de verharde weg die zich door de vallei slingert staan prachtige villa’s en andere boshuizen. De fortuinlijken die in het hart van het nationaal park een thuis hebben, hebben echte mazzel gehad. Ter bescherming van het natuurgebied is het recentelijk niet meer mogelijk om er te bouwen.

Huis in het bos Vallei van de Stieren

Als het gaat om wonen en recreëren in een natuurgebied denk je meteen dat je dan ook ver van de bewoonde wereld zou afliggen. Maar van het verst gelegen deel van de Bikádi-völgy ligt op slechts een kwartier rijden van twee winkelcentra. Ook in het dorp bevinden zich op luttele autominuten afstand een buurtsuper en café. Dagelijks rijdt er een mobiele bakkerij en een postauto door de vallei. Intussen geniet u van de mooie wilde dieren, waaronder herten, dassen, fazanten en zo af en toe komt er een vosje kijken. Samen met de bomen zijn het uw buren.

De Stierenvallei nodigt de vakantieganger uit om de verharde en onverharde boswegen ontdekken, de meeste belonen u met mooie panorama’s het hele jaar door. Een avontuur voor quadrijders, ruiters en wandelaars. Voor toeristen is het een waar paradijs. Ongeveer vijf minuten rijden van het dorp stapt u op de boemeltrein tussen Dombóvár en Bátaszék, die slingert door de rijke natuur van de Mecsek. De groene Vallei van de Stieren is het hoogtepunt van deze mooie rit. Voor wie kennis maakt met de Mecsek mag een bezoek aan de Stierenvallei niet ontbreken.

Op deze website presenteren wij een leegstaand boshuis, te koop voor de klusser. Het betreft het eerste huisnummer van de Stierenvallei. Uiterst geschikt als woonhuis of vakantiewoning. Naast het boshuis is een depot van Staatsbosbeheer, die een oogje in het zeil kunnen houden bij eventuele afwezigheid. Maak een afspraak met de eigenaar voor bezichtiging. Deze kan u helpen bij het regelen van allerlei zaken in Hongarije en heeft ook contact met een klusteam. Het kan gekocht worden zonder makelaar, want alles kan regelt worden door de eigenaar die zelf in de buurt woont.

Bekijk nu de impressie-video door op de onderstaande foto klikken:

Als u op de foto’s in het bovenstaande artikel klikt kunt u ze op groot formaat bekijken.

Klik op de onderstaande rubrieken om verder te lezen:

Voor vakanties
De rijke natuur
Om er te wonen
Het onroerend goed
Koopprocedure
Bekijk voor meer informatie deze website en neem voor het maken van een bezichtigingsafspraak contact op met de eigenaar:

E-mailadres: huistekoophongarije@gmail.com
Nederlands telefoonnummer: +31-655588869
Hongaars telefoonnummer: +36-209616646

Vorige Bericht

© 2019 Huis kopen Hongarije

WELKOM IN DE STIERENVALLEI